nedeľa 27. septembra 2015

Naked torta

...jedna veľká inšpirácia sa na mňa vyvalila z blogu The story of a cake . To, ako dokáže táto dievčina/slovenka !/ čarovať s kvetinami, ako dekoráciou na tzv. nahé torty  je úchvatné. Ja som si musela kúpiť nejaké ingrediencie a skúšať... Torta sa fakt nepodarila . Myslela som si, že po marcipáne mám konečne vystarané . No zostaviť tortu presných rozmerov je umenie. Korpus bol nádherne vlhký, nadýchaný ,plnka chutná a dostatočne pevná a aj tak sa mi ju nepodarilo zostaviť , aby som bola spokojná,  ale  dokonca ani zakamuflovať sa to nedalo... Prosto to chce naozaj cvik,  ako všetko ! Takže som to nakoniec celé poliala čokoládou a zachraňovala som to slamienkami .
     Použila som recept na tortu, ale bez poťahu dulce de leche . To už som psychicky nedávala :D Pred sebou som ešte mala 13 km beh, ako posledný dlhý beh z tréningového plánu na štafetu v MMM. Ak by som urobila aj poťah, musela by som ho na tej tortičke aj spapkať a to teda NIE ! Po tejto makačke proste nie, no kúsok torty som si dala a vrele Vám ju odporúčam, návnada môže byť aj to , že použitá múka je špaldová a vôbec nebola sladká , že ťahá za uši...Nech mi autorka hore uvedeného blogu úctivo odpustí moje pokusy o napodobenie jej výkonu !











A moji dvaja z troch super pomocníkov :D všimnite si to sústredenie :D
Krásne tvorenie praje Erika !

9 komentárov:

  1. akí sú zlatí :) A Erika, tá torta je prekrásna! Hlavne jak si to nafotila...čisto do food magazínu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne se to taky moc libi! Pekny den, Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podľa mňa torta vyzerá krásne a určite chutila výborne. Dvaja pomocníci, ej takých by som brala. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Eri, popisuješ to jako horor, ale dortík je překrásný!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  5. The story of a cake tiez sledujem na facebooku, ale este som nedospela do stadia, ze chcem upiect tortu podla sikovnej cukrarky z blogu:) Este to potrva, kym zacnem piect narodeninove torty.
    Vasa torta vyzera fajn-aj ked nekopiruje original :)
    Hlavne ze chutila.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherný dortík!Hezký den Věra

    OdpovedaťOdstrániť