pondelok, 25. mája 2015

Špargľový quiche



Tak ešte jedna inšpirácia k vareniu , ktoré je pre mňa čoraz namáhavejšie v tom, že nejak neviem, ČO mám variť. Quiche po našom kiš ,som prvý raz robila podľa receptu z knihy od  Petra Novotného  ktorú mám roky, rokúce . Deti majú toto jedlo veľmi radi , no mne sa kombinácia  kukurica ,šunka, syr prejedla a keď je sezóna špargle,  recept  som vyplepšila špargľou, deti sa zalizovali .
  Plech /zapekaciu misu/ vystelieme rozvaľkaným lístkovým cestom .Náplň   : dva kelímky kyslej smotany,4 vajcia, 15dkg nastrúhaný parmezán, oblanšírované centimetrové kúsky špargle zo spodnej časti , ktoré sú tuhšie, tie jemnejšie vršky boli na ozdobu , cuketa a šampióny  orestované na cibulke a iba 15dkg šunky a navrch tenučké plátky slaniny. Pečieme kým povrch pekne nezozlátne, resp. 20 min určite . Nič zložité. Dobrú chuť.







Krásne tvorenie praje Erika !

7 komentárov:

  1. Eriko mňam, to musí být dobrota. Určitě vyzkouším, protože chřest nějak neumím připravit.
    a ty knedlíky vypadají zajímavě, jsem zvyklá dělat klasické kynuté, tyhle určitě stojí za zkoušku.
    pěkný den Majka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Quiche som už dávno nepiekla, ďakujem za inšpiráciu. Robím aj vlastné cesto a najradšej mám klasický lotrinský.
    Vaša verzia vyzerá chutne a pekne nafotené. Podávate to so zemiakovou kašou, alebo čo je príloha na foto?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ktorej foto, natej prvej ? To je kaša ale vytvarovaná dvomi veľkými lyžicami do tvaru ňokov aby to lepšie vyzeralo..

      Odstrániť
  3. Jéj Erika to je skvelý recept. Jednoduchý a rýchly. Určite vyskúšam. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Eri, vypadá skvěle. Já si dělám své těsto, ale ráda vyzkouším i tuhle variantu. A ty knedlíky...zajímavé!
    A moc chválím tu klícku, ta je úžasná!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Erika, nie si sama s vycerpanymi napadmi na varenie :-) Takze dakujem za tip, urcite vyskusam. Vyzera to fantasticky ♥ Alexandra

    OdpovedaťOdstrániť