Tak ešte jedna inšpirácia k vareniu , ktoré je pre mňa čoraz namáhavejšie v tom, že nejak neviem, ČO mám variť. Quiche po našom kiš ,som prvý raz robila podľa receptu z knihy od Petra Novotného ktorú mám roky, rokúce . Deti majú toto jedlo veľmi radi , no mne sa kombinácia kukurica ,šunka, syr prejedla a keď je sezóna špargle, recept som vyplepšila špargľou, deti sa zalizovali .
Plech /zapekaciu misu/ vystelieme rozvaľkaným lístkovým cestom .Náplň : dva kelímky kyslej smotany,4 vajcia, 15dkg nastrúhaný parmezán, oblanšírované centimetrové kúsky špargle zo spodnej časti , ktoré sú tuhšie, tie jemnejšie vršky boli na ozdobu , cuketa a šampióny orestované na cibulke a iba 15dkg šunky a navrch tenučké plátky slaniny. Pečieme kým povrch pekne nezozlátne, resp. 20 min určite . Nič zložité. Dobrú chuť.
Krásne tvorenie praje Erika !
Eriko mňam, to musí být dobrota. Určitě vyzkouším, protože chřest nějak neumím připravit.
OdpovedaťOdstrániťa ty knedlíky vypadají zajímavě, jsem zvyklá dělat klasické kynuté, tyhle určitě stojí za zkoušku.
pěkný den Majka
Quiche som už dávno nepiekla, ďakujem za inšpiráciu. Robím aj vlastné cesto a najradšej mám klasický lotrinský.
OdpovedaťOdstrániťVaša verzia vyzerá chutne a pekne nafotené. Podávate to so zemiakovou kašou, alebo čo je príloha na foto?
Na ktorej foto, natej prvej ? To je kaša ale vytvarovaná dvomi veľkými lyžicami do tvaru ňokov aby to lepšie vyzeralo..
OdstrániťJéj Erika to je skvelý recept. Jednoduchý a rýchly. Určite vyskúšam. Andrea
OdpovedaťOdstrániťEri, vypadá skvěle. Já si dělám své těsto, ale ráda vyzkouším i tuhle variantu. A ty knedlíky...zajímavé!
OdpovedaťOdstrániťA moc chválím tu klícku, ta je úžasná!
Měj hezký den, Helena
Erika, nie si sama s vycerpanymi napadmi na varenie :-) Takze dakujem za tip, urcite vyskusam. Vyzera to fantasticky ♥ Alexandra
OdpovedaťOdstrániťĎakujem dievčatá ste milé!
OdpovedaťOdstrániť