pondelok 1. februára 2016

Kožúšky pre moje bábiky

          Látku na kožúšok ste mohli vidieť TU. Ušila som kožúšok pre Tilda bábiku a mala som v pláne aj pre Aničku, no vtedy látku rýchlo vypredali. Na jeseň som bola v látkach a opäť ju tam mali  a už som nezaváhala.  Látka je naozaj z tých drahších a úprimne, bola som neskôr aj nahnevaná ,že som sa dala na to šitie, pretože strih nesadol a tie chlpy  ma pri šití šteklili tak ,že som mala pri sebe mokrú utierku ktorou som si v jednom kuse utierala tvár od chlpov a šila som  rýchlosťou svetla.

   Strih je z Burdy je to kožúšok bez podšívky z takej napodobeniny obojstrannej  barančekovej kože, no ja som kožúšok chcela podšiť aj som vystrihla o číslo väčší strih, aby sa tam zmestil vatelín, no aj to bolo málo a pod pazuchami je to dosť tesné .To je to, čo neviem ovplyvniť, či sadne strih... ale celkovo som s výsledkom spokojná .Strih bol jednoduchý, rovný ,vrecká iba prestrihnuté  a ani s gombíkmi som sa nepárala, našila som tam kovové spony, ktoré mám ešte zo svetra, ktorý som si šila na vysokej škole. Sveter sa obnosil, no zapínanie som si odložila.
   Dnes sa šitie doma finančne už nevyplatí.  No máme doma dve bábiky :D

    Keď som bola malá aj mne  mamka ušila látkovú bábiku´-panáčika,  podĺa rozprávky Vianočný sen od Karla Zemana ,túto nám naši púšťali vždy na Vianoce. Je to čiernobiely kratučký film, kde dievčatko odhodí svoju obľúbenú bábiku pretože na Vianoce dostalo nové hračky. S týmto sa mi spájajú nádherné spomienky ,ten stromček v rozprávke  je pre mňa doteraz ten najkrajší, ako na ňom svietia prskavky ,akú krásnu žirafu dostalo dievčatko, ako škaredo sa zachovalo, ako pekne to končí... na moju detskú dušu mala táto rozprávka veĺký vplyv.

 Kožúšok bol hotový už v decembri,ale Aničku som nevedela donútiť, aby mi zapózovala... až dnes.



 
















Nedokončený polotovar

Krásne tvorenie praje Erika !

13 komentárov:

  1. Erika, si jednoducho šikovnica. Kožúšok vyzerá božsky, aj ja by som taký prijala. A ten tildovský - jedna báseň. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kouzelné! Anička je jako zimní královna, nebo spíš princezna :o)
    Eri, nádhera!
    Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Eri tie kožušky sú skvelé! Vytvorila si krásne kúsky. Nádhera. Anička sa určite potešila. Prajem pekný týždeň. Monika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Eriko, krásný je kožíšek. Nádherně vypracovaný.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tie dve babiky, Anicka a Tilda maju krasne kozusteky. Ked som bola mala tak v skole bola sutaz dievcata so svojimi babikami a kazda si doniesla svoju babiku. Anicka a Tilduska by urcite vyhrali tu sutaz vdaka sikovnej mamicke.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Eriko, to je nádhera, trošku mi to připomíná "myší kožíšek", ale tenhle je opravdu na princeznu. a Tidlí je taky kraásný.
    pěkný den
    Majka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Eriko, kožíšek je nádherný, i přes trápení u šití za to určitě stojí! :-) L.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem dievčatá ste veľmi milé :D všetky vás srdečne pozdravujem, e.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Obe babiky su kuzelne. Kozusteky su NO1.Prajem este krasny meninovy vecer:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj ďakujem a aj za meninové pranie :D dúfam že aj ty si mala pekný mennový deň Erika :D,e.

      Odstrániť
  10. Eriko, kožíšky jsou naprosto úžasné. Jsi dobrá, já z těchto látek nerada šiju, chloupky jsou fakt všude :-)Jsi opravdu šikulka a máš doma krásnou princeznu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. KOzisek i panenky nadherne. Takovy by neurazil ani me, naopak:-). M.

    OdpovedaťOdstrániť