Krásne tvorenie a dobrú chuť praje Erika !
nedeľa 8. novembra 2015
Pečená tekvica s gorgonzolou a pekanovými orechmi
Pečenú tekvicu milujem. Recept podľa Nigelly Lawson je úplne jednoduchý.Pečiarka -ja som mala ten hruškový tvar tekvice a hokaido na toto vôbec nieje vhodná.,píšem, lebo pani na trhu ma presviedčala ,že aj hokaido je dobrá pečená.No mne absolútne nechutila, mala príliš veĺa vody. Pečiarku očistíme, nakrájame na väčšie kusy /až po upečení môžeme rozkrájať na kúsky veľkosti sústa/ položime na pečiaci papier, polejeme trochou olivového oleja,posolíme ,opepríme a pečieme na 220°C 40 min. Hotové ešte horúce posypeme kúskami gorgonzoly a pekanovými orechami . Jedna skvelá rýchla chuťovka , ideálna napr. pre návštevu, rýchle , nesmierne chutné a nádherne to vyzerá pri servírovaní. P.S.Do príspevku Sacher som doplnila recept, mala som otázky na fb, ako ju pečiem.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Ahoj Eri! Vyzera to velmi chutne. Pekny tyzden. Monika
OdpovedaťOdstrániť