štvrtok 11. júna 2015

Rámovanie sušených kvetov

Isto budete prekvapené , na čo pôvodne slúžili rámy , ktoré som použila. Bola to pomôcka pre včelárku /sestru mojej starej mamy / . Rámik  mal sklo , chytil sa za tie kovové krúžky a slúžil na zatláčanie medzistienky /plást/, na nažhavené drôtiky rámika, do ktorého potom včely nosia med. Asi Vám to nič nehovorí , nevadí :DDD Proste, otec , min.rok  začal opäť včeláriť a túto zdedenú pomôcku už nepotreboval. Nápad prišiel, keď som  videla na internete rámik Moebe , moebe je geniálny nápad, asi si jeden kúpim... Zašla som do sklenárstva a do každého rámika som dala vyrezať 2 ks skla. Vysušila kvety, povkladala ich medzi dve sklá a sklo pozatĺkala , hotovo.





































Krásne tvorenie praje Erika !

14 komentárov:

  1. To je krasne. Plagat uz mas a teraz na zivo. Lysovala si to ? Myslim noviny a zatazit, .....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Прекрасно! Очень красиво получилось.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné a originální nápad...Ila

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Eriko to je krásný nápad, kytičky mají krásné barvy. a moc se mi líbí ta modrá skříň, prosím, čím jsi ji natřela? máme takovou starší, je natřená na bílo a budem potřebovat modrou, nechce se mi to moc brousit.
    krásný den Majka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Robila som k skrini prispevok skus zalzku renovacia ale brusila som a bol to vodou rieditelny natet este som nepoznala Annie Sloan farby:D pa

      Odstrániť
  5. Nádherné, moc se mi to líbí !!! Rámy mají úžasnou patinu starých časů.
    Hezké dny, Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Eri, měla si skvělý nápad a perfektně si ho zrealizovala. Ty rámy jsou nádherné, úplně cítím, jak voní včelím voskem... A těmi dvěma skly si dala obrázkům opravdu nový rozměr, krása!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Eriko to je nádherná práce a super nápad. Moc zdravím Anny

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pekne :-) nedavno sme s detmi pouzili laminovaciu foliu a medzi ne kvetove lupienky, listky...dokonca zo zivych, teda nelisovanych kvetov. teplo posobiace na foliu zaisti, ze obsah neplesnivie. casom moze vyblednut.

    OdpovedaťOdstrániť