streda, 16. apríla 2014

Zajkovia

Tak týchto zajkov mám ušitých presne 13 rokov, viem to , pretože z látky  tohto prvého modrého zajka  som nášmu Adamkovi šila prvú zimnú bundičku a to  je už tých 13 ...vtedy som nápad videla v Burde . Zajkovia stáli na podložkách z brezy a k nim som sa dopracovala až tento rok :D vďaka môjmu šikovnému ockovi , ktorý mi to narezal ,vyvŕtal dierky a ja som už len  namaľovala a pozapichovala . Predlohu na šitie prikladám dole.







                                 











No a sladká bodka toto sme mlsali v nedeľu , Adamko ma o ňu prosil už dlho no nebolo kam použiť žĺtka , no kúpila som si časopis Dobré jedlo a bol tam recept na žltkovú  penu s vaječným koňakom a to som teda chcela vyskúšať a bielky ostali, tak došlo aj na Pavlovu .
Krásne tvorenie praje Erika !

13 komentárov:

  1. Zajdovia su supeeer!
    O Pavlovej som uz vela citala na blogoch, sakra, laaka ma a ty si tam dala este i tolko spravneho ovocia....mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Paradni zajicci! Pavlovu jsem jeste nedelala prave kvuli tomu, ze nevim, kam pouzit ty zbyle zloutky. Nechtela bys sem dat recept na ten zloutkovy krem prosim? Krasny den, Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ten žltkovy ma trocha sklamal deti to zjedlia ale bolo to saldké ako ďas.. ale píšem :6žltok+200 dgk cukru šaahať nad parou /ale odporučam dať len 10dkg ,hmota bola hrozne hustá a cukor sa nerozpušťal pri šlahaní až v ´dalšom procese sa rozpustil/ šlahať 20min, 1bal mascarpone,50ml,vaječný koňak tieto dve ingerdiencie zmiešať a primiešať k vychladnutej žltkovej pene, 350ml mlieko a jeden zlatý klas a 1 pol.lyžica cukru/van.puding/ uvariť hustú kašu -vychladiť a primiešať k žltkovej zmesi ,naplniť poháre a na vrch sa to polialo povarenou zmesou lesného ovocia ,ja som mala doma mango 2 ks, tak som ho podusila a také chutney som naliala na vrch..dobrú chuť

      Odstrániť
    2. Diky moc za recept! Jeste se zeptam, co je to "zlaty klas"?

      Odstrániť
    3. Hmm neviem ako sa to vola u vas myslela som ze rovnako no je to prasok z ktoreho vies uvarit puding u nas vies kupit napr.oetker van puding alebo kupis zlaty klas a je to to iste pisem ako hotentot nepytaj sa co je hotentont 😅 daj zlaty klas do googlu a hned budes vediet

      Odstrániť
  3. Erika, krasna vyzdoba na sviatky...ak si ich s rodinkou uzite, pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne Zuzana ,podobne prajem krásne Veľkonočné sviatky ! E.

      Odstrániť
  4. Erika, robíš poriadne chúťky....Pavlovovu tortu som ešte nerobila...idem sa poobzerať po recepte, ale žĺtkový krém si ukladám.
    Krásna zajačia rodinka.
    Pekné sviatky Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrea z reve dala v predošlom prísepevku recept ,ja mám takýto recept na 4 bielka 250 g pr.cukor a 1 PL ocot -pridáš až po vyšlahaní ,na pečiaci papier nakopíš do kruhu ja robim uprstred priehlbinku na šlahačku a ovocie ,pečieš 1 hod. na110°C a v zatvorenej rure musí chladnuť celu noc je to ľahký recept ak mam viac bielkov tak pomer zväčším

      Odstrániť
  5. Eríček, krásne tvorenie! Aj zajkovia aj veniec v predošlom príspevku , si žena činu! Ešte stíhaš aj piecť, mňam dala by som si, krásne dni, pa páááááááááááááááá ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Eriko, a jsou to tedy velcí fešáci! krásná dekorace, stejně jako ten jarní obraz.
    Jo a Pavlovu, tu bych si tedy taky dala :o)
    Hezký večer, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásna veľkonočná atmosféra u vás,prajem príjemné a pohodové prežitie týchto sviatkov.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Eri, zajíčci jsou krásní, krásná dekorace!
    Dovolila jsem si, nominovat Tě ... tak snad se na mě nebudeš zlobit. :) Více u mě na blogu. Krásný večer přeju, T.

    OdpovedaťOdstrániť