streda 27. apríla 2016

Zelený kredenc - ďalší remake s Annie Sloan



Tak úprimne, toto bola katastrofa. Kúpila som iba pol kila farby Annie Sloan Chateau grey  v domnení , že to bude stačiť na dva nátery .Omyl ! Vyšiel jeden náter a keď som začala voskovať priesvitným  voskom , na povrchu sa mi robili nerovnomerné mastné škvrny.Tak som volala o pomoc, na slovo vzatej odborníčke Evke Kyselovičovej , ktorá tie farby predáva a absolvovala kurz priamo u Annie Sloan... Tá povedala, že to môžu byť dva dôvody , ak som riedila viac ,ako by sa patrilo :D tak naozaj jeden náter je slabý, druhá možnosť , že na voskovanie som použila handričku, no rovnomernejší výsledok je štetcom... No ja som najprv iniciatívne vyskúšala ešte mlieko AS /niečo ako lak/ no  náter mliekom, mi úplne rozmočil tú jednu vrstvu farby a tá sa začala odlupovať .
Vedela som , že to je zlé  ! Tak som pre istotu vyskúšala ešte  vosk aplikovaný štetcom, na inej ploche a bolo to rovnako zlé... takže výsledok, bol potrebný ešte jeden náter...
Už som však  nechcela investovať do staručkého kredenca viac peňazí ! Aj tak bude v otvorenom altánku a hnaný dážď sa dostáva vždy až do jeho stredu , teda zasiahne aj kredenc... a ja netuším čo to s farbou urobí... Takže som to urobila tak , že som použila tmavý vosk, ktorý tie mastné nedokonalosti dokonale zamaskoval. Tmavý vosk,  pravdu poviem veľmi nemusím a objednala som ho len na skúšku v najmenšom balení /ako by som tušila ,že sa mi zíde :D/ Nenapadlo mi nič lepšie, ako to zamaskovať práve ním . Na tom zelenom podklade to nakoniec vypálilo celkom dobre. A tak som vyskúšala aj techniku s tmavým voskom. Musím povedať, že na fotkách,  kde som použila tmavý filter, aby bolo vidno tú patinu , to vyzerá hrozne ušmudlane , ale v reáli je to úplne iné a dovolím si povedať, že prirodzené.
Ešte k postupu, kredenc som naozaj iba poriadne umyla čistou vodou , nechala vyschnúť ,nič som nešmirgľovala !





























Foto bez filtra                                                                Foto s filtrom





























                                                           















 Natretý jedným náterom a ešte bez vosku

 Po nátere mliekom od Annie Sloan  sa farba doslova rozpúšťala a olúpala

Na prednej strane som potom vyskúšala štetcom priesvitný vosk to vznikli také nerovnomerne tmavé mastné fľaky

Takto vyzeral pôvodne.

                                                              Krásne tvorenie praje Erika !

9 komentárov:

  1. Erika, tym mliekom myslis Lacquer lak Annie Sloan? Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano ten kamoška mala zvyšok u nej fungoval skvele ale ona natierala Mdf stol jedálenský a mala dva natery..

      Odstrániť
  2. Tak to se opravdu povedlo,moc hezký odstín.
    Zdravím Marťula

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Erika, na výsledku nevidno, že to nie je dokonalé. Na fotke to vyzera super a ked na zivo je to krajsie , tak je vsetko v najlepsom poriadku. Ja sa priznam, ze vosk natieram surovo rukou, uz nepoužívam ani rukavice, naberiem a rukou poriadne rozotriem ako krem na tvar, alebo na telo, poriadne a potom zoberiem suchu handru a este s tou ten zvysok rozotriem, zotriem. Kde su flaky, tak tam natriem este raz. Mlieko som este neskusala. Inak rozmyslala som, roztopit vosk a natierat valcekom, ale takto to je najrychlejsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Erika, keby si sa presne o takýto výsledok snažila, tak by sa nepodarilo. Myslím, že vznikla zaujímavá farba a vyzerá krásne ošumtelo. Ja vosk natieram štetcom po menších plochách a prebytočný vosk zotieram jednou handričkou a hneď ďalšou leštím. Takto mi to funguje najlepšie. Pripravujem teraz tiež jeden kredenc na náter, len musím dávať starý dolu, lebo bol veľmi popraskaný a v zlom stave. Času je málo, ale už sa naň teším. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Eri, renovace nábytku je pro mě španělská vesnice, moc obdivuji všechny, co to dělají! Kredenc je moc krásný!
    A líbí se mi i fotky ze zahrádky!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mne sa to takto páči, určite je to kúzlo nechceného.
    My používame teraz vosky OSMO dodatočne na ošetrenie osb dosiek v podkroví a aj na dlážky:biely, sivý a transparentný, to bude asi iný voska ako sa používa na zakončenie náterov.
    Keď píšem, že voskujeme v podkroví, tak je to bude asi niečo iné, lebo je to ošetrujúci náter s funkciou uzavrieť póry a je vhodný do kúpelne a je to jediná povrchová úprava, náter.

    OdpovedaťOdstrániť