piatok 18. septembra 2015

Raw mangový koláč so zeleným jačmeňom podľa Cecílie Jílkové

O tejto dáme som si prečítala v časopise gurmet a tu je recept. Musím povedať ,že ma upútal styling tohoto koláča . Bol nádherne zelený .O row stravu som sa až tak nezaujímala no v Košiciach urobili super bistro volá sa "Dobré bistro " a  ponúkajú aj raw koláčiky a sú neskutočné tak som to chcela vyskúšať Fotka koláča v časopise bola úžasná a bola som zvedavá, ako sa podarí mne. Mnooo...tak nevydaril sa tak, ako na obrázku z časopisu. Najrpv bol problém rozomlieť semienka slnečnice s ponorným mixeróm :DDD Ja viem, na to treba food procesor, no ja ho nemááám a tak namiesto 15 min prípravy, mi trval koláč asi hodinu :DDD  Ďalší problém, korpus bol veľmi suchý a podĺa mňa v rozpise niečo zabudli ,pretože iba rozomleté datle mi korpus  zo semienok nezlepili a tak som pridala med.  Do korpusu bolo treba na zafarbenie aj pre nutričnú hodnotu koláčika pridať zelený jačmeň, no ani ten som nemala :DD tak môj koláč ostal taký zvláštne horčicovo oranžový. Navrch som si vyrobila broskyňovú krustu- čistý freestyle , ošúpané broskyne pomixované a do nich trocha limetkovej kôry, žiadalo sa mi to nejak okrášliť, keďže ten môj koláč nebol taký hypnotizujúco zelený po jačmeni ...Konzistencia krému stredne hustá, naozaj ho treba držať v mraze, aby mal tvar .No a teraz chuť, deti ho veľmi nechceli, no môj otec si pridal 3x nechápala som ako to lebo po prvom kúsku som mala dosť, je to neskutočne sýte . Naozaj nám veľmi chutil .  Ja si isto prejdem stránky  Cecílie Jílkovej dôkladnejšie.




















                                                                                                                                                                                                                                                                Krásne tvorenie praje Erika !

4 komentáre:

  1. Zelený jačmeň doma mám, v ťažkých časoch na ňom fičím :-)...pozriem aj ja na jej stránky :-)
    Musím ale povedať, že pre neskorú nočnú hodinu som Váš blog prečítala pre seba ako Pohánkou cez víkend :-)))
    ...tá pohánka sem akosi zapadá :-)
    Dobrú !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypada skvele, rada bych ochutnala... Iv

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Eri, raw jídlo jsem zatím nikdy neděla, tak děkuji za všechny postřehy z přípravy. Vypadá to opravdu skvěle.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovedaťOdstrániť