sobota 1. augusta 2015

Zmena štýlu na nordic

Vedela som ,že po cukríkovej deke uháčkujem niečo striedmejšie jednoducho, preto, že s a mi páčia oba štýly a snažím sa ich v dome buď striedať alebo po izbách si vybíjam svoj nedostatok striedmosti a naopak farieb .Preto háčkovaná deka v štýle vintage je u Aničky v jej romantickej izbe, ale ťahám si ju momentálne aj do obývačky z čistej radosti , že ju mám. A takto sa teším aj na jeseň, ak sa dokončí krb /obloženie hrdzavý plech -korten / tak táto striedma antracitová deka z hrubočiznej bavlny od DROPS mi v obývačke pomôže dotvoriť nádych čistého nordic štýlu.
        Tento príspevok som neplánovala, no robia nám plot. Chápem, ako to súvisí ? V mieste, kde sa robia nové stĺpiky som pred siedmymi rokmi zasadila vtáčí zob a tvarovala ho a teraz čo s ním zavadzal tam, tak už som rozmýšľala, kde ho zasadím v tej mojej pici záhradke. Manžel sa s chlapmi dohodol,že ho vykopú a  keď prídem z práce ,zasadím ho inde /stále som nevedela kde/ .
          Čakala som ,že nájdem môj stromček niekde opretý o plot zvädnutý ,viete ..chlapi.. Aké bolo moje prekvapenie, keď som našla stromček zasadený v starom vedre . Niekedy sa to naozaj vyrieši samo ...  Keď som ho uvidela v tom vedre, uvedomila som si ,že to je skvelý solitér do črepníka.
Vtáči zob je absolútne nenáročný, prezimuje a ja mám krásavca, ktorého môžem presúvať, kde sa mi zachce a vznikol príspevok, lebo mu to strašne ladilo s nedokončenou dekou :DDD Pointa :DDD No a po tejto deke nasleduje aká ? Áno opäť romantická vintage :D na dropse  som nakúpila v zľave nielen túto antracitovú, ale aj prekrásne  bavlnené priadze za babku a už v jemných odtieňoch ...









                                                                                                                                                                                                   Krásne tvorenie praje Erika !

12 komentárov:

  1. Naozaj je pekna ♥ Mne by sa pacila aj v bielej alebo sivej... Prajem pekne tvorenie, Alexandra
    PS: co to mas prosim zasadene v crepniku? A ako to prezimuva? Dakujem ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj je to živy plot vola sa vtaci zob a rastie ako burina my sme svoj nakopali v lese ale musis poznat ako to vyzera aby si nasla ale krasne sa mnozi iba odrezanim vetvicky a iba napichas do zeme je to nezmar a v kybli neviem ako prezimuje kedze je ro pre mna tieznove ale podla mna v pohode kedze je ti zivy plot je mrazuvzodrny no urcite ho prvu zimu riadne obalim

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Erika, vtáčí zob vyzerá krásne. takto tvarovaný som ho ešte nevidela. Svokra mala z neho na chalupe živý plot a dedko ho stalá krásne zarovnával. Je naozaj nenáročný a sama si ho množila. V kovovom koši z vínovej fľaše mu to veľmi svedčí. V obývačke mám jeden biely na deky a na povale čaká jeden na náter. Myslím, že takéto využite mu pristane.Koberček z Jysku je super. U mňa býva v kúpeľni. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Eri, moc chválím obě deky, kdo někdy háčkoval z důlků, dobře ví, co to je! A stromeček vypadá moc dobře, muži nás umí překvapit, že .o)
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Obe deky uzasneeee.Kazda ma svoje caro a vtaci zob parada.Drzim palce pri prezimovani.Ivet.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Eri. Deka precizne urobena ako vzdy a "stromcek" takto prezentovany nema chybu. Pa

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Juuuj, no mne sa tá budúca prikrývka v antracitovej farbe tak pááááááááči.Bože kto ma naučí háčkovať????

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Erika, ako sa volá ten vzor aj tvar čo háčkuješ?Chcela by som si k tomu nájsť nejaký návod na youtube, skúsim či mi to z háčikom pôjde:)
    ď a k u j e m šikulka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nema nazov je to sestuholnik ale nete hladsj ako hexagon ukaze ti plno vzorov a tento moj som tu uz zverejnila davno hladaj v zalozke hackvanie cau e.

      Odstrániť
  9. Antracit je naj ! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ten kos na vtaci zob vyzera bozsky. Nakolko nehackujem, obdivujem kazdeho kto ma trpezlivost a este deku, mozno decku by som...:-). Viem hackovat aj strikovat, ale ta trpezlivost mi chyba.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Deka parádna, vtáčí zob originálny a starý bieloošúchaný kus nábytku je TOP... môj vkus..mňam..

    OdpovedaťOdstrániť