pondelok 13. júla 2015

Altánok

Vyčistený altánok čaká na dokončenie  podlahy ,no zatiaľ zháňame ten materiál , ktorý by sme tam chceli... No altánok je už  teraz pre mňa oázou kľudu a chodím si tam s pohárom vína posedieť a pozerám sa do záhradky, ako sa všetko za dva mesiace rozbujnelo , nosím tam cez víkend tácky s raňajkami a kávou , je to veľmi príjemné miesto na posedenie a v tých neznesiteľných horúčavách to bolo jediné miesto kde nestál vzduch ,čo nás s mužom veľmi prekvapilo . No keď sme si uvedomili, ako sa vždy okolo domu víri vzduch tak, že  v zime okolo terasy máme obrovský závej, tak nám došlo ,že v lete to bude fakt vítané osvieženie.

Oškrabala som náter z darovanej skrinky maximálne, ako sa dalo  a ukázal sa krásny modrozelený náter, neviem či ju mám nechať takto, alebo to mám celé obrúsiť a natrieť náterom v tomto modro -zelenom nádychu , neviem sa rozhodnúť.
Zo Skalice od mojich sesterníc som dostala okrem skrinky  aj plno drobností, bielo modrý porcelán, túto nádhernú zinkovú nádobu, ďalšiu staručkú tácku do zbierky. Od mojej kolegyne bakuľu ešte po jej starom otcovi s krásnou značkou London. no plní sa mi to utešene . Ďakujem!












                                                           

  Krásne tvorenie praje Erika !

5 komentárov:

  1. új Erika, samé krásne veci zbieraš do Altánku. Tá skrinka má naozaj krásny farebný nádych. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Eri, smim se zeptat, jak jsi odstranovala ten stary nater ze skrinky? Mam takovou peknou starou skrinku ve sklepe a chtela bych se do ni pustit (je hnedocerna), jen nevim jak na to... Pekny den, Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivetka ruka a šmirgel :DDD ked som renovovala Anička skriňu do detskej tak som použil a Lakostan on je skvelý v tom ž e rozpustí náter úplne a vodou to zmývaš, no ak je starý náter polyuretan ,tak toto nerozpustí a to zistiš iba ked to vyskúšaš, od pohľadu sa to velmi nedá zistiť a tak som napr. bistro stoličky skúsila s lakostanom no náter s a nerozpustil , lakostan dostať u Vás v čechách ja so ho nosí z čiech . takže iba šmirgel ostava a lakostan ma ja dalšiu nevyhodu že ak po nom ideš napušťať proti červotočom tak reaguje a robi sa akoby lepkavý povrch takže lakostan odporučam skor na nabytok ktorý nebude napušťany proti červotočom napr tieto vonk skrinky nebudme určite napušťať ale do interieru by som určite napušťala vtedy odstraňovať starý náter inak ako chemicky !!pekne leto, e.

      Odstrániť
    2. Eri, dekuju mockrat za rady, jsi zlata! Pekne leto i Vam! Iveta

      Odstrániť