pondelok 27. mája 2013

Torta...


Minulý týždeň to bola výzva. V utorok sme dostali pozvanie na 60-tku od rodinného priateľa, / UFO je skratka ujo Fero :DDD  to vymysleli jeho synovci a ujalo sa to  /  mimochodom veľkého nadšenca veteránov a všetkého starého ...a tak som som sa z hodiny na hodinu rozhodla , že darom bude VEĽKÁ torta.




 Na nete som si vygúglila, ako na zhotovenie torza ženy a pustila sa do logistiky tých dvoch dní, ktoré mi ostávali na pečenie. V piatok na obed sme mali vyraziť...na stredné Slovensko s tortou, ktorá bude mať 7,5kg  !!! Takže nakúpiť suroviny, dokúpiť pomôcky, rozhodiť detváky po krúžkoch, večer ich pozbierať a možem piecť. Korpusy a naplnenie mi trvali 6 hodín. Poťah druhý večer trval už "iba" 2 hod.


V rýchlosti napíšem postup. Upiekla som tri pláty na veľkom plechu, naplnila a vykrojila boky ten vykrojený poloblúk sa položil na korpus, ako prsia a zvyšok pŕs  sa dorobil punčovinou ,  ktorá vznikla zrezaním pliec do šikma a piškót , ktoré som pridala , aby tej hmoty bolo dosť.






Takéto zákutia sú v záhrade, nádhera.










Deti.... boli  v siedmom nebi...

 No a aj takéto nádhery vlastní náš oslávenec.





Krásne tvorenie praje Erika !

4 komentáre:

  1. Krasna torta sa ti podarili a urcite ste si aj vylet uzili...Nellie

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Erika chválim, chválim, chválim. Ja by som sa na takéto veľdielo asi neodhodlala. Aj keď ma to trošičku láka, najmä tá konečná úprava s marcipánom...Ten citrónovník je tvoj. Paráda. Mne nie a nie plodiť. Iba kvitne a nič viac. Čo sa týka detí, ani sa nečudujem . Najlepší spôsob ako ich zabaviť. Teším sa aj na recept. Pekný deň &Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za pochvalu ,skôšaj aj ja som sa odhodala apostupne je to lepšie a lepšie vyberám jednoduché postupy pri deťoch nieje čas a ani trpezlivá nie som.. citrónovník nieje môj všetky foto okrem prvej sú z oslávencovej záhrady

      Odstrániť
  3. Eri,
    veteráni i fotky ze zahrádky jsou nádherné ... a ten dortík, máš můj obdiv ... tolik práce a za minutku je to snězený ... pa, pa Marki

    OdpovedaťOdstrániť