sobota 13. apríla 2013

Nálepky technikou transfer gelu

Chcela som niečo tvoriť a do cesty mi prišiel návod 
a tak som sa do toho pustila  
Čo potrebujete: transfer gel ,štetec ,kancelársky papier ,lavórik, decoupage lepidlo, plastovu podložku 

          1.Vytlačíte si požadovaný nápis, obrázok,je jedno či  laserová alebo atramentová tlačiareň môže to byť aj farebný obrázok. Na obrázok štetcom nanesiete najprv v jednom smere napr.z ľava do prava gel.
2. O 2 hodiny nanášame v opačnom smere zhora nadol druhú vrstvu necháme schnúť 2 hod.
         
            3.  Posledná vrstva po 2 hod. opäť z ľava do prava a posledný krát schnutie 2 hod. Po vysušení obstrihnite čo najtesnejšie k obrázku, aby na vzniknutej nálepke  nebol zbytočne veľký okraj.









 4.Pripravte si lavórik s vodou , obrázok ponorte do vody gelovou stranou počkajte km sa papier dostatočne rozmočí a potom veľmi jemne odžmolíte papier s a odmočí a krásne zlezie v ruke Vám ostane tenučká fólia bude to stále troch a mliečne, ale priesvitné na svetlom povrchu to vyzerá skvelo na tmavom to nefunguje až tak dobre vidno, že je to nálepka.Vlhké to položíte na podložku ja som použila gumenné prestieranie a po vyschnutí to trocha obstrihnite a môžete lepiť klasickým decoupage lepidlom natrite ho pod nálepku a po vyschnutí pretrite aj na povrchu. 

Nálepky som použila na stolík z tohto príspevku http://parizankounavikend.blogspot.sk/2013/04/kozmeticky-stolik.html



Z  jednej strany Les accessoires a háčik na moje čačky
Z druhej strany stolíka Bonne nuit...

 Príjemné tvorenie praje Erika!


4 komentáre:

  1. Mam dotaz,treba obrazky tlačiť zrkadlovo ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie vidno to na obrázkoch je to vytlačene´normálne ,na nápis natriete gel ,ten vyschne vytvorí odolnu vrstvu akoby pogumovanu a zo spodu papier vyžmolkáte a na tu spodnu stranu potom dávate decoupage lepidlo a prilepíte na podklad

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Je to napísané hore "čo ptrebujete" : transfer gel ,dostať to hobby potrebách, v normálnom papiernictve som to ešte nevidela

      Odstrániť