štvrtok 19. júna 2014

Tian z kozieho syra



Tian vznikol, pretože som si kúpila v  tescu v zľave zapekacie misky -tian . Knižočku Bravo šéfe ! od Dalibora Navrátila mám dlhšie a skúšam recepty .Keď som hľadala nejaký recept, kde by som misky mohla vyskúšať našla som tam práve Tian z kozieho syra, kozí syr milujeme...vyšiel fantasticky ,  som lenivá písať recept ,našla som ho však na nete  tu , no ja som z  gramáže naplnila dve misky a to teda boli obrie porcie ,nie predjedlo ,takže som nakoniec z jednej mištičky delila na dve porcie.... Košíce pozor ,zajtra nám začína gurman fest v mestskom parku !!











 Krásne tvorenie -varenie praje Erika !


6 komentárov:

  1. mňááám, vyzerá to úžasne. Dík za inšpiráciu. Vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Eriko, tyhle fotky snad naší Terce ani nemůžu ukázat - ujíždí na kozím sýru!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Přiznám se, že kozí sýr jsem zatím nejedla a mám k němu jakousi nechuť a ani nevím proč .... ale tahle nádhera by určitě za ochutnání stála. Vypadá to přímo božsky a vidím samé další ingredience, které mám moc ráda, takže to určitě i tak skvěle chutná. Přeji krásný den.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som ho začala najprv ako grilovaný na panvici s figovou omáčkou, tiež recept od Navrátila a teda obávala som sa kozej vône, kupujem v Lidli kozie syry a teda veľmi nám to chutilo a to bola chuť ničím "nenariedená. Tento recept je veľmi jemná chuť, pretože je to namiešané s tou šlahačkou takže tá "pachuť "sa tam úplne stráca takže pre začiatočníkov s kozím syropm odporúčam vrelo :DD

      Odstrániť
  4. Eri, to vypadá moc dobře :-) s kozím sýrem... dojím kozenky, piju čerstvě nadojené kozí mléko, které je ještě teplé a sladké, dělám i kozí sýr, ale s tím už mám problém... i když říkají, že naše kozí mlíčko je bez zápachu a té koziny.. v sýru to prostě cítím :-) ale třeba tento recept vyzkouším :-) a přijdu tomu na chuť :-) Tak děkuji za inspiraci :-) Krásné léto..

    OdpovedaťOdstrániť